Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Zazriel pisze:Przypuśćmy, że mam piecyk gazowy na propan-butan w starej kamienicy. Pan podczas okresowej kontroli instalacji gazowej w budynku, powiedział, że w budynku jest gaz ziemny i wobec tego gaz z butli 11kg, którym ogrzewam jest niezgodny z przepisami. Dał mi termin 2 dni na usunięcie butli. Czy miał rację? Kto może podważyć jego decyzję, bo myslę, że te dwa dni to lekka przesada?
Paweł_Małek pisze:Tu nie chodzi o bezpieczanstwo tylko o KASE!!!!!
Paweł_Małek pisze:Tak glupi przepis mogl wymyslic tylko biurokrata siedzacy za biurkiem i nieruszajacy d... zza niego!!!!
Prawo mówi że nie wolno, tz. że nie ma żadnego terminu i należy butlę (zagrożenie)usunąć natychmiast.
waldek1 pisze:Zazriel pisze:Przypuśćmy, że mam piecyk gazowy na propan-butan w starej kamienicy. Pan podczas okresowej kontroli instalacji gazowej w budynku, powiedział, że w budynku jest gaz ziemny i wobec tego gaz z butli 11kg, którym ogrzewam jest niezgodny z przepisami. Dał mi termin 2 dni na usunięcie butli. Czy miał rację? Kto może podważyć jego decyzję, bo myslę, że te dwa dni to lekka przesada?
Prawo mówi że nie wolno, tz. że nie ma żadnego terminu i należy butlę (zagrożenie)usunąć natychmiast.
Może butla wchodzi w reakcję z instalacją gazową ?
adamis - ironizujesz, prawda?
Adamis nabija posty nic nie wskazujac Sad
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości