Witam,
Jestem tutaj pierwszy raz i od razu mówie ,że w temacie nie jestem obeznany. Chodzi mi o przygotowanie ciepłej wody latem. Zimą ładnie pięknie ciepła woda idzie od pieca zaś latem jest problem z paleniem na które zwykle nie ma czasu. Kazdy wraca wieczorem a wiadomo myć się trzeba
No i zastanawiałem się na podgrzewaczem przepływowym i o podłączeniu do niego butli gazowej 11 kg jak do kuchenki gazowej. No i wyczytałem gdzieś ,że to nie jest dozwolone,że jakiś tam reduktor zamarza iże moze wycieknąć i wybuchnać gaz. Inni znowu chwalą sobie i mówią, że na lato jest to fajna alternatywa. No i moje pytanie jest takie. Czy konieczna jest jakaś przeróbka instalacji? Jak to jest podłączane? Ile wynosi ok tego koszt? Bo nie znalałem w internecie odpowiedzi na to pytanie i nie wiem czy to jest bezpieczne i na jakiej zasadzie to działa, co do czego sie podłącza. Jak ktoś ma takie cudo niech sie wypowie. No i oczywiscie koszty, ile kosztuje taka przeróbka łącznie z założeniem? Dzieki z góry za odpowiedzi i przepraszam jeżeli zadałem jakieś głupie i oczywiste pytanie,ale zaznaczałem już ,że w temacie nie jestem obeznany za bardzo