Montaż okien

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

cleopatraaa
Aktywny
Aktywny
Re: Montaż okien

autor: cleopatraaa » 24 paź 2024, 16:19

U nas montażem zajmowała się firma, która realizowała zlecenie partnera handlowego Oknoplast. Ja jestem zadowolona z montażu. Mieliśmy wszystko kompleksowo od zamówienia po montaż, a wiem, że nie wszędzie tak jest. Sąsiedzi ostatnio mieli dostarczone okna a jak się okazało montaż we własnym zakresie. Trzeba czytać umowy. Lepiej jak montażystów załatwia producent okien lub jak w naszym przypadku partner handlowy, ponieważ znają te produkty, politykę firmy, technikę montażową zalecaną przed producenta, dzięki czemu w przypadku problemów zgłaszasz się do producenta, a nie kłócisz między producentem, a wykonawcą.

censig
Początkujący
Początkujący
Re: Montaż okien

autor: censig » 27 paź 2024, 10:38

Montaż okien to jeden z najważniejszych etapów budowy lub remontu budynku. Odpowiednio przeprowadzony proces montażu ma istotny wpływ na efektywność energetyczną, komfort mieszkańców oraz trwałość samego produktu. Kluczowe aspekty związane z montażem okien to ustawienie, mocowanie i uszczelnianie.

Po zakończeniu montażu warto przeprowadzić dokładną kontrolę, aby upewnić się, że okna działają prawidłowo. Sprawdź, czy otwierają się i zamykają bez oporów, oraz czy nie ma widocznych nieszczelności.

Wróć do „Okna i drzwi”