Sprzęt kuchenny - jaki wybrać?

Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

julia113
Początkujący
Początkujący
Re: Sprzęt kuchenny - jaki wybrać?

autor: julia113 » 10 sie 2022, 11:23

Jaka zamrażarka (jak w sklepach) jest najlepsza i nie droga?

scesny
Początkujący
Początkujący

autor: scesny » 15 wrz 2022, 13:58

Różnie, bo zależy jaki sprzęt, taki producent. Wszystko od jednego to chyba nie jest najlepsza droga. Płytę i okap przykładowo od Solgazu, bo jak dla mnie są zaskoczeniem pod względem wyglądu i funkcji. Obok tego nie da się przejść obojętnie jakby nie patrzeć.

skyres
Zainteresowany
Zainteresowany

autor: skyres » 06 wrz 2024, 11:59

Ogólnie jak najwięcej szuflad, elastyczna bateria kuchenna. Minusy: metalowy zlew marki Blanco - choć uwielbiam jego gabaryt, to jakość materiału tragiczna, po pól roku był porysowany jakby miał 15 lat. Jeśli na ścianie przy blacie mają być pytki to najlepiej brać duże gabaryty i łączyć bez fugi - im mniej fugi, tym mniej problemu ze sprzątaniem. Stolarz odradził mi szuflady w cokołach i nie żałuję, że nie zrobiłam - tam tez sie zbiera brud a ciężko posprzątać.

A jeśli mam tutaj polecić sprzet, który dobrze sprawdzi sie w kuchni, to na pewno będzie to porządny blender jak tutaj https://ezakupowo.pl/Blendery-c58
Obrazek

robert24
Początkujący
Początkujący

autor: robert24 » 13 lis 2024, 11:53

Witajcie. Mój ostatni zakup to kuchenka Hisense HKS5C70BF. Po roku czasu piekarnik atakuje rdza, także szczerze odradzam wszystkim zakup kuchenek z tej chińskiej firmy. Krótko opiszę co się dzieje przy bardzo rzadkim używaniu piekarniku i nie stosowania chemii do mycia, gdyż kuchenka niby ma funkcję aquaclean. Piekarnik się rozwarstwia na zgrzewach blach, blacha fabrycznie jest poprzepalana czego nie widać przy zakupie dopiero z czasem, kiedy wychodzi rdza z tych mikro dziur. Z połączeń blach pokazuje się rdza, odpada farba z obudowy kuchenki i rusztów. Tak jak to bywa z przereklamowanymi chińskimi złomami, jaki towar taka obsługa gwarancyjna - wszystko zrzucona na użytkownika. Omijajcie szerokim łukiem tej firmy Hisense/Gorenje!

Wróć do „Kuchnie”