Badanie geotechniczne gruntu

Opinie techniczne budynków i budowli, odbiory robót w imieniu Inwestora, Doradztwo techniczne, Nadzory inwestorskie, optymalizacja kosztów budowy.
krzysztof159
Początkujący
Początkujący
Kontaktowanie:
Re: Badanie geotechniczne gruntu

autor: krzysztof159 » 25 kwie 2019, 13:54

Jeśli wyjdą ci wyjątkowo złe wyniki, zawsze możesz szarpnąć się na pale żelbetowe w fundamentach - takie rozwiązanie względem domu letniskowego to trochę jak strzelanie z armaty do muchy, ale jeśli ktoś ma fantazję i pieniądze to czemu nie

uuwjad
Aktywny
Aktywny

autor: uuwjad » 02 cze 2019, 11:28

Gdyby ktoś nadal szukał porządnej firmy, to Hydrologic jest OK. Robili takie badania u mnie na działce, więc wiem co mówię. Cenowo bardzo konkurencyjnie, a wszystkie formalności załatwione od ręki. Konkretnie i sprawnie

Theodor99
Aktywny
Aktywny

autor: Theodor99 » 24 maja 2020, 19:37

Badania gruntu polecam powierzyć firmie Geook. Fachowo przeprowadzili odwierty i wystawili mi profesjonalną opinię geotechniczną. Cenowo bardzo przystępnie, a współpraca w przyjemnej atmosferze.

merigold
Aktywny
Aktywny

autor: merigold » 20 wrz 2020, 21:41

Jeśli chodzi o badania gruntu to w Szczecinie doradzić wam mogę usługi Przedsiębiorstwa Geologicznego Geoprojekt. Jesteśmy w 100 % zadowoleni z ich usług, profesjonalna, solidna firma z rozsądnymi cenami i dobrym podejściem do klienta.

Tadek13
Początkujący
Początkujący

autor: Tadek13 » 21 wrz 2020, 8:46

Ja ze swojej strony polecam zapoznać się z ofertą firmy MET-GEO, która oferuję usługi z zakresu badań geofizycznych, geologicznych, inżynierskich, geotechnicznych oraz poszukiwawczych. Firma pracuję różnymi metodami takimi jak : metoda elektrooporowa ERT, PE,metoda sejsmiczna MASW, SRT czy metoda grawimetryczna GRAV.

mała_ela
Początkujący
Początkujący

autor: mała_ela » 22 lip 2021, 20:54

Badania zawsze warto zrobić, żeby wiedzieć, czy grunt nadaje się do rozpoczęcia na nim budowy. Jeśli natomiast nie wiesz, do kogo się w tej kwestii zgłosić to mogę polecić Ci firmę na PW. Oferują bardzo szerokie spectrum wykonywanych badań, w tym stopnia zagęszczenia czy wskaźnika odkształcenia i nośności. Takie dane przydadzą się do tego, aby dostosować projekt do panujących warunków, by dom był jak najbardziej stabilny.

kumarabhinavv9
Początkujący
Początkujący

autor: kumarabhinavv9 » 08 wrz 2021, 13:48

Przypuszczam że gościu chce postawić "domek letniskowy" czyli budynek gospodarczy na zgłoszenie.camscanner for pc jiofi.local.html

emsti
Zaawansowany
Zaawansowany

autor: emsti » 30 kwie 2024, 10:28

Ile zapłaciliście za całą dokumentują potrzebną do pozwolenia na budowe?
-badanie gruntu, mapa do celów projektowych, adaptacja projektu, plan zagospodarowania terenu, projekt przyłącza wody, gazu, projekt przyłącza prądu, pieczątki branżystów, warunki enea, gaz, woda.

Zastanawiam się nad rodzajami badań gruntu.

Wróć do „Ekspertyzy budowlane i opinie techniczne”