Dobudówka domu - krok po kroku

Jak nie zginąć w gąszczu przepisów i co zrobić, by podejmowane przez nas prace były wykonane zgodnie z przepisami? Niedopełnienie przepisów prawa budowlanego może mieć bardzo poważne konsekwencje. Jeśli zastanawiasz się na jakie prace potrzebne jest pozwolenia na budowę, jak je uzyskać, jakie wymagania formalne trzeba spełnić ? tu znajdziesz pomoc.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

_kam_bak_
Początkujący
Początkujący
Dobudówka domu - krok po kroku

autor: _kam_bak_ » 29 lis 2023, 12:15

Cześć wszystkim.

Jeśli temat się już wcześniej pojawił to sorry. Pomóżcie proszę uporządkować mi kolejność załatwienia wszystkich potrzebnych dokumentów do postawienia dobudówki do istniejącego już domu. Wielkość dobudówki to około 60-70m2 (jeśli chodzi o część parteru). Dom już istniejący, to dom piętrowy z dachem dwuspadowym i taki chciałbym tez w dalszej części dobudować. Nie byłem jeszcze w biurze architektonicznym w sprawie projektu gdyż wydaje mi się, że pierwszym moim krokiem powinno być ogarnięcie mapy zagospodarowania przestrzennego działki (MPZP).
Chciałbym w nowym roku wraz z nadejściem wiosny (jeśli się da) zacząć już coś robić.
Sorry, ale zielony jestem w tej sprawie.

Dzięki za wszelkie informacje.☺️

Wróć do „Prawo budowlane”