Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Soldier76 pisze:Otóż jestem posiadaczem takiego peleciaka i jestem mega zadowolony. Mój automacik to Master BPS 9kW. Użytkuję go pierwszą zimę ale jestem bardzo zadowolony. Nawet mrozy -25 stpopnia nie dały mu rady. Zainstalowałem go w salonie ok 22m. Mieszkanie 65m w starej nieocieplonej kamienicy przedwojennej czterorodzinnej. Mieszkanie na parterze nad nieogrzewaną zimną piwnicą. Piecyk sprawuje się rewelacyjnie. Jeśli na dworze jest temperatura ok 0 stopni - 5 stopni C to praktycznie sam peleciak wystarczy do ogrzania mieszkania, oczywiście temperatura w pozostałych pomieszczeniach jest około 5 stopni niższa niż w salonie. Ustawiam na programatorze peleciaka 24 stopnie i ok 18, 19 mam w całym mieszkaniu. Zeby wyrównać temperatury ogrzewanie gazowe plus termoregulator w najzimniejszym (najodleglejszym pomieszczecniu). Gazówka pracuje na minimum bo wyrównuje tylko temperaturę. Spalanie peletu to około 20kg na dobę przy mrozach minus 20. Jak jest na zewnątrz około 0, plus 5 to pali tylko 10-12kg. Pelet kupuję w workach foliowych po 15kg, zaypuje do zasobnika na górze piecyka, zamykam klapę, ustawiam pilotem temperaturę i zapominam o piecyku na kolejną dobę, full serwis, bezobsługowy. Tylko rozkoszować się widokiem estetycznym palącego się ognia. Znajomi kórzy maja tradycyjny kominek jak go zobaczyli to powiedzieli że jak by wiedzieli o takich piecach to nigdy by nie zamontowali kominka. Dodatkowo w pomieszczeniu jest czysto i nie czuć w ogóle spalin. Jeśli chodzi o cenę to ja kupiłem na Allegro za 3600zł i jest super. Ciekawe że taki sam można kupić od naciągaczy pośredników w internecie za 5 a nawet 6 tysięcy??? Jest też oczywiście górna półka peleciaków za 10-12 tys ale one są z rozprowadzaniem powietrza na trzy pomieszczenia i płaszczem grzejnym do co i cwu. Gorąco polecam.
Wróć do „Izolacje termiczne i akustyczne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości