Re: Osuszanie budynków- co radzicie ?
autor: krzyszof_p » 07 lip 2020, 12:02
Witam, ja osobiście miałem duży problem z wilgocią w domu po zalaniu i próbowałem na początku wysuszyć centralnym ogrzewaniem a później piecykami elektrycznymi i wszystko to było daremne. Po jakimś czasie skorzystałem z usług jednej z firm osuszania w Krakowie która profesjonalnie podeszła do tematu. Najpierw Pan który ze mną rozmawiał uświadomił mi że podgrzewanie wilgoci w domu nic mi nie da ponieważ wilgoć nie wyjdzie sama z domu tylko przeniesie się w inne miejsce. Po czym zaproponował mi osuszacze powietrza dużej wydajności które wspomagane są nagrzewnicami. Do przyjeździe firmy która ustawiła osuszacze w odpowiednich miejscach i nagrzewnic bardzo szybko było widać efekty. Wilgoć znikała ze ścian a ja z uśmiechem na twarzy opróżniałem pojemniki z wodą do których skraplała się woda ze ścian. Tylko w taki sposób można pozbyć się wilgoci. Polecam wynająć firmę która się tym zajmuje lub ewentualnie wypożyczyć sobie osuszacz i na własną rękę osuszać pomieszczenia. Ważne też by pozamykać wnikanie świeżego powietrza zewnątrz gdyż później osuszamy powietrze zewnątrz. Warto doradzić się chodź by nawet telefonicznie z taką firmą gdyż mają oni duże doświadczenie w pozbywaniu się wilgoci. Pozdrawiam