Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
eleczkaaa pisze:Od niedawna mam panele fotowoltaiczne i są po prostu super
pozdrawiam, Ela
tureqt0 pisze:Też uważam, że fotowoltaika obecnie jest lepszym rozwiązaniem, dającym bardziej wymierne korzyści niż solary. Jak wszystko dobrze policzone to z uzyskanego prądu ogrzejesz i wodę do użytku ale i obniżysz energie za prąd na wszystko inne. Po prostu więcej korzyści. Ja miałem do czynienia z firmą Sunclever. Całkiem fajnie podchodzą do tematu.
elizjusz pisze:tureqt0 pisze:Też uważam, że fotowoltaika obecnie jest lepszym rozwiązaniem, dającym bardziej wymierne korzyści niż solary. Jak wszystko dobrze policzone to z uzyskanego prądu ogrzejesz i wodę do użytku ale i obniżysz energie za prąd na wszystko inne. Po prostu więcej korzyści. Ja miałem do czynienia z firmą Sunclever. Całkiem fajnie podchodzą do tematu.
bardzo dobrze napisane. Ja na razie nie mam paneli fotowoltaicznych, ale sie zastanawiam nad takim rozwiązaniem z tym, ze u mnie byłyby to panele z Kratek
Lena80 pisze:Też myślimy nad fotowoltaiczną instalacją. Mamy wiele pytań, na które trzeba poszukać odpowiedzi i znawców i ruszyć z tematem.
frik34 pisze:W sumie to trudno komuś radzić. Najlepiej samemu sobie przemyśleć, przeanalizować, przeliczyć co się bardziej opłaca. O panelach fotowoltaicznych sama znalazłam wiele przydatnych informacji. Żeby móc wybrać czy porównać, to najpierw trzeba mieć wiedzę.
Wróć do „Instalacje fotowoltaiczne i panele słoneczne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości