a jakby to nie pomogło, to trzeba się udac do lekarza . ja polecam placówkę FMC Łódz, Lekarze tam pracujący to bardzo dobrzy specjaliści, szybko poradzą sobie z każym problemem, skutecznie.
Każdy z nas ma jakieś doświadczenie jeżeli chodzi o ból kręgosłupa. Ja niestety miałam okazję doświadczyć problemów z dyskiem. Wiele osób nie ma pojęcia co zrobić gdy wypadnie dysk. Przede wszystkim kluczowe jest udanie się do sprawdzonego specjalisty. Ja w stu procentach ufam tej lecznicy: Citocare - mają świetną kadrę pracowników i bardzo dokładnie podchodzą do każdego pacjenta.
Niestety w starszym wieku problemy zwiazane ze stawami,kregoslupem i nie tylko zaczynają się poglebiac. Moj dziadek teraz juz nie chodzi poniewaz za mlodu duzo pracowal na budowie i przeciazal plecy oraz stawy. No i niestety wraz z wiekiem zaczal byc mniej samodzielny a ja nie moglam sie nim opiekowac caly czas poniewaz pracuje w ciagu dnia i nie ma mnie w domu przez 6-8 godzin.
Niestety , wraz z wiekiem jest coraz ciezej zadbac o zdrowie. Na szczęście są takie miejsca jak dom Seniora Pod Topolami w Piotrkowie Kujawskim, gdzie dba sie o każdego podopiecznego. Budynek jest dostosowany dla osób niepełnosprawnych,poruszających się na wózku.
Sama ma pracę siedzącą i niestety odbija sie na mnie bol kręgosłupa... Co pomogło
robienie sobie przerw oraz przejście się po pomieszczeniu większa ilośc sportu po pracy robienie ćwiczęń na kręgosłup
No i chodziłam przez jakiś czas na trening ems, czyli elektrostymulację... Postaram się zapisać ponownie w najbliższym czasie bo chyba po tym odczuwałam największy rezultat na plus.