Kupiliśmy z mężem łóżko w kolorze białym-ecru (
), które ma na zagłówku pionowe przeszycia. Dokładniej je widać na zdjęciu łóżka w innych kolorach, które można podejrzeć tutaj:
Za łóżkiem chcieliśmy umieścić dekoracyjne panele gipsowe firmy Loft model 29 Meringue które można pomalować na dowolny kolor (nie wiemy jeszcze na jaki). Inspirowałam się zdjęciem
. Sypialnia to nieduży pokój w bloku (2,8x3,5m) pomalowana na kolor kremowy/ecru pasujący do koloru łóżka. Łóżko jest w stylu prostym, nowoczesnym, a panele dekoracyjne są w stylu fantazyjnym, z liniami falowanymi. Teraz zastanawiam się, czy te panele będą pasowały do tego łóżka, bo są w totalnie różnym stylu albo jak to zrobić, żeby ten wystrój się nie kłócił. W ostateczności mogę te panele dać do salonu, a w sypialni wymyślić inną dekorację ściany, ale fajnie gdyby dało się te dwa wzory jakoś połączyć, aby stworzyły jakiś styl. Jako, że pokój jest mały, to wystrój można pewnie stworzyć szafkami nocnymi/lampkami/karniszami?. W sypialni mam również komodę z ikei - model Hemnes 6 szuflad. Chcemy też położyć panele w pokoju, myśleliśmy o podłodze w ciemniejszym kolorze, aby kontrastowała z łózkiem, ale wtedy nie wiemy jaki kolor paneli ściennych dopasować i czy w ogóle będą pasowały do nowoczesnego łożka i komody. No i też nie wiemy jakie szafki/lampki/inne przedmioty kupić, aby sypialnia wyglądała ładnie. Prosimy o pomoc.