Jako, że jestem tutaj pierwszy raz to na samym początku witam wszystkich forumowiczów.
Jestem aktualnie na końcowym etapie remontu poszycia dachu i mam kilka wątpliwości co do jakości/poprawności wykonania kilku elementów przez firmę dekarską. Jako, że moja wiedza dekarska jest bliska zeru prosiłbym o obejrzenie poniższych zdjęć i wydanie opinii przez osoby kompetentne czy jest się o co czepiać i ewentualnie jak dana rzecz powinna być zrobiona.
To co uznałem za potencjalne błędy zaznaczyłem na każdym zdjęciu.
Komin 1 - dziwne wykończenie
1. Ujęcie ogólne komina 1
2. Zbliżenie na wykończenie komina 1
3. Zbliżenie na wykończenie komina 1
Komin 2 - blacha jest za krótka, powinna zakryć całą murowaną czapkę i być zagięta pod spód
4. Ujęcie ogólne komina 2
5.Zbliżenie na wykończenie komina 2
Komin 3 - blacha jest za krótka, powinna zakryć całą murowaną czapkę i być zagięta pod spód
6. Ujęcie ogólne komina 3
Narożnik - blacha tak pozaginana, że obawiam się podciekania
7. Obróbka narożnika
Obróbka - wykonana niechlujnie i grożąca podciekaniem
8. Dziwna obróbka miejsca styku blachodachówki z papą termozgrzewalną
9. Dziwna obróbka miejsca styku blachodachówki z papą termozgrzewalną (zbliżenie)
10. Dziwna obróbka miejsca styku blachodachówki z papą termozgrzewalną (widok ogólny)
11. Dziwna obróbka miejsca styku blachodachówki z papą termozgrzewalną (po drugiej stronie dachu)
Proszę o szybką odpowiedź, ponieważ jutro późnym popołudniem jestem umówiony z majstrem i chcę mieć jakiekolwiek podstawy merytoryczne do rozmowy.
Pozdrawiam.