Salon jest jednym z najważniejszych miejsc w mieszkaniu, to tutaj spędzamy większość czasu i przyjmujemy gości. Rady i opinie na temat urządzania salonu ? małego, dużego, z jadalnią lub bez.
Płytki w salonie nie wyglądają dobrze. Pomieszczenie jest jakieś takie chłodne i nieprzyjemne przez nie. Kojarzy mi się z poczekalniami w biurowcach itd. Drewno zdecydowanie lepsze.. W końcu salon powinien być przytulny, bo to miejsce gdzie spotykają się wszyscy domownicy
Kurde, wkurza mnie takie ograniczone podejście. Pojedź sobie do sklepu z dużym wyborem jak w Ługach i zweryfikuj, bo przynajmniej połowa z nich spokojnie nadaje się do salonu.
W tym temacie będą zwolennicy i przeciwnicy płytek w salonie. Mnie osobiście wnętrze z okładziną w glazurze podobają, i dobrze się w nich czuję. Myślę, że przy odpowiedniej aranżacji niejedna osoba się przekona do płytek. Poprzez odpowiednie dobranie ciepłych kolorów unikniemy poczucia chłodu.
takie przyjemne odczucia mam przy większości płytek meissen keramik, ale one nie są chyba zbyt popularne? Nie wiele jest o nich jakichkolwiek opinii, mam wrażenie jakby były jakieś elitarne. Spotkaliście się z nimi?
ile ludzi tyle gustów. o meissen wiem tyle, że to niemiecka firma a z czymkolwiek niemieckim bym się nie spotkał to było najwyższej jakości co pewnie jednak idzie w parze z ceną. szukaj dobrego dilera bo inaczej wydasz na nie dużo pieniędzy
Gadacie bzdury, płytki świetnie nadają się do salonu, dodają mu splendoru. Sprawe chłodnej atmosfery można załatwić ścianką wykończoną płytkami ceglanymi, które doskonale komponują się z płytkami ceramicznymi, oczywiście przy odpowiednim zestawieniu.
Dobrym kompromisem wydają się być płytki drewnopodobne, dobrze się prezentują, z daleka nawet bardzo wiarygodne;) tylko mam taki dylemat, czy ewentualnie montowac takie, gdzie płytka = kawałek parkietu [Viverto] czy jedna płytka = jedna deska [Viverto] doświadczenia nie mam, więc nie mam pojęcia co by się lepiej prezentowało, intuicyjnie skłaniałabym się do opcji pierwszej:)
elegancko to wygląda, ale u mnie by to nie zdało egzaminu. Przy dzieciach wolę nie kłaść płytek, bo są zazwyczaj śliskie, a nie chce zaraz jeździć po szpitalach. Z mężem położyliśmy drewno z baltic wood i dobrze to wygląda i co najważniejsze jest bardzo praktyczne.
Wykończenia wnętrz to nie tylko pasja, ale też zawód...
Przy aranżacji duże znaczenie ma to kto będzie dane mieszkanie użytkował, trochę innego materiału użyjemy przy zwierzętach w domu, czy dzieciach małych, na inne możemy sobie pozwolić przy singlu, czy młodej parze.
[więcej na Facebooku]
A właśnie, przy psi to chyba lepsze będą płytki? Nie jedne panele widziałem wykończone przez psie pazury. Z drugiej zaś strony płytka jest śliska. A czy salonowa podłoda w płytkach to dobry pomysł? Ja dobrze czuję się w takich przestrzeniach.
jasne że spoko, tylko z tą śliskością to musicie zacząć odróżniać bo są różne klasy śliskości, dobrać odpowiednio i problem rozwiązany.
lufft, dilera do meissen już mam, w kiermaszu płytek wybrałem tylko o samego producenta pytam po prostu