Pokój dziecięcy jest zazwyczaj miejscem zabaw i nauki dziecka. Dlatego tak ważnym aspektem jest dobór odpowiednich mebli, kolorów ścian, które wpływają na kreatywność naszych pociech. Zobacz jak inni poradzili sobie z tym problemem.
Używaliście kiedyś farb tablicowych na ściany??
Chodzi o takie farby że się maluje ścianę, i można po niej potem malować kredą i ścierać jak normalną tablicę?
Osobiście nie używałam, ale znajomi coś takiego robili - to są farby rustoleum - faktycznie malujesz taką ścianę i masz powierzchnię tablicową. Jeszcze można to samo miejsce przelecieć farbą magnetyczną i masz 2 w 1: powierzchnie tablicowa i powierzchnię do przyczepiania na niej karteczek z magnesami. Fajna sprawa:)
Takie farby są do dostania np tu: http://www.wallstudio.pl/sklep albo w sklepie spinex.
Ja jestem przed remontem i tez się zastanawiam nad taką farbą do pokoju dzieci, ale zastanawiam się nad tą farbą tablicową a tą magnetyczną, do której można magnesy przyczepiać
Ja mam taką farbą pomalowaną ścianę w pokoju młodszej córki. Jak dla mnie rewelacyjne rozwiązanie takie farby, Młoda jest zachwycona że może mazać po ścianie.
Ja też w kuchni malowałem fluggerem - pomalowałem prostokąt, do ściany przytwierdziłem drewnianą ramę obrazu i mamy fajny element dekoracyjny, na którym żona wypisuje polecenia typu - Mężu, wynieś śmieci
Te farby są bardzo fajne, szczególnie wtedy gdy nasza pociecha lubi kreatywnie spędzać czas tzn. malować po naszych ścianach Są jeszcze dostępne farby magnetyczne. Gdy się te dwie farby połączy powstanie tablica, po której można malować i równocześnie przyczepiać magnesy. Dzieci będą zachwycone