Strop odcinkowy

Stropy są jednym z najważniejszych elementów konstrukcyjnych, które oddzielają kondygnacje budynku. Jeżeli chcesz dowiedzieć się jak zbudować, wyciszyć i ocieplić strop koniecznie zapoznaj się z tym działem.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

puman
Początkujący
Początkujący
Strop odcinkowy

autor: puman » 18 lis 2012, 11:48

Witam.
Wziołem sie za remont pokoju który jest na parterze. Pod pokojem mam piwnice która sufit ma w postaci stropu odcinkowego. Dom jest stary poniemiecki. Po zerwaniu desek w pokoju strop po bokach był wypełniony gruzem caly zasypany. Belki położone tak o na tym gruzie nie były wmurowane w ściiane. I teraz pytanko jak to zrobic żeby było dobrze i w miare tanio. Zaproponowano mi żeby ten strop wypełnic keramzytem potem beton z keramzytem a nastepnie posadzka. Ale to po przeliczeniu troche mnie wyniesie pieniedzy... może jest jakis lepszy sposób tańszy. Albo może jakos to całkiem inaczej zrobic. Bardzo prosze o jakies rady, pomoc. Wrzucam obrazek jak dokładnie ta podłoga wyglada i jakie wymiary pokoju. Obrazek

puman
Początkujący
Początkujący
Re: Strop odcinkowy

autor: puman » 20 lis 2012, 11:30

a może bym to wszystko wypełnin styrobetonem ? Jak myslicie.

Darek-jg
Zainteresowany
Zainteresowany

autor: Darek-jg » 20 lis 2012, 21:59

Możesz dać styrobeton-ja bym nawet tego gruzu nie wyrzucał tyko na to styropian folia i posadzka.
Darek-J.G.

puman
Początkujący
Początkujący

autor: puman » 21 lis 2012, 17:54

ahaa.. no a jeszcze tak myslalem ze moze dac nowe belki na spód stropu folia potem styropian ladnie poukładac a nastepnie przy belkach dać wełne mineralna. I zostawic taka przestrzen miedzy styropianem a wełna. Co o tym myślicie?

Wróć do „Stropy”