Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.
Acha jeszcze Braas wprowadza nową jakość powłoki (chodzi mi o porowatość powierzchni, a raczej jej nową gładkość) jak to się spisze w przeciągu dziesiątek lat eksploatacji, czas pokaże
Nikt mnie nie przekona że białe jest białe, a czarne to czarne !
mam pytanko czy gąsior początkowy i końcowy w Nelskamp Nibra F 10 jest odlany w całości tak jak dachówka krańcowa, bo mi przywieźli z wklejoną początkową płytą , jak się patrzy od zewnątrz to jest w kolorze gąsiora a od środka widać że to na jakiś klej jest przyklejone (szary) proszę o odpowiedź kogoś kto ma do czynienia z tymi dachówkami,pozdrawiam
Bo ma ładne powłoki i odpowiednią zawartość cementu. Nie kruszy się jak skorupa jaja, co charakteryzuje niestety wszystkie polskie cementowe wyroby dachowe, no może na wyjątkiem IBF, ale estetyka i wykończenie tego ostatniego produktu jest nie do przyjęcia. Pozdrawiam.