Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
tureqt0 pisze:Manika indukcja to dobre rozwiązanie ale niestety nie wszędzie da sie ją zamontować. Jednak wymaga pewnej mocy a w starszych domach instalacje bywają różne. Dużo jeszcze jest dostępnych instalacji opartych na aluminium, np. bloki z wielkiej płyty z lat 60-70. A gaz wtedy w takich blokach był robiony, więc czasami po prostu jest łatwiej kupić taką płytę jak Solgazu, która wygląda jak indukcja i całkiem fajnie działa, a nie ma otwartych palników jak zwykła kuchenka.
kont77 pisze:karolinaiwanska w końcu firma się rozwija i jej produkty też Widać dużą różnicę między poprzednią serią a tą nową. Jest progres. I to cieszy, bo firma ma cały czas pomysł na siebie i swoje produkty.
kont77 pisze:
Indukcja raczej wymaga w miarę nowej instalacji elektrycznej. Z gazem jest dużo prościej. W takich blokach to w większości już jest rozprowadzona instalacja.Podłączasz i działa.
jacekb90 pisze:Indukcja to tylko szybkość nagrzewania. Nic więcej. Jest wiele opinii że lepsze potrawy wychodzą z gazowych płyt. I coś w tym jest. Może właśnie ten czas nagrzewania, że nie jest tak szybki, przez co potrawa wolniej dochodzi? Pewnie tak. Mistrzowie kuchni gotują raczej na ogniu niż na prądzie I moim zdaniem rozwiązanie Solgazu jest najbardziej optymalne dla domu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości