Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
spór o termoizolacje wewnętrzne czy zewnętrzne jest podobny do sporu o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocnymi. Prawidłowo wykonana izolacja wewnętrzna jest równie dobra jak prawidłowo wykonana zewnętrzna.
Brzęczkowski jest uparty z promowaniem swoich rozwiązań ale robi dobrą robotę.
Oczywiście że istnieją domy z termoizolacjami wewnętrznymi. Prawdopodobnie właśnie Brzęczkowski był natchnieniem ich projektantów. Wyżej już wymieniona nasza strona internetowa to nie fotomontaż.
Fizyka budowli czy fizyka - też temat tego czy podobnych działów. Może ktoś by się zastanowił, że stworzenie prawidłowych warunków w pomieszczeniach dla przebywających tam ludzi jest podstawowym celem budynku?
Dom pasywny, energooszczędny czy jak mu tam, oprócz niskiego zużycia paliwa na ogrzewanie musi być tani w budowie. Jeżeli się mylę, to rzeczywiście przyjdzie nam oglądać reklamy w TV i na tej podstawie budować domy.
JBZ pisze:Kilka miesięcy temu TB pisał, iż domów murowanych ocieplanych od środka ma na swoi koncie mnóstwo. Teraz okazuje się, że jest jeden. sic!
Do tego jedynego, nie podadzą adresu, bo użytkownik nie życzy.
Prosiłem kilka razy o przekazanie moich namiarów temu użytkownikowi z zapewnieniem, że zapewniam pełną dyskrecję. Niechaj On sam się wypowie, czy jest rzeczywiście zadowolony i czy nie życzy sobie mojej u niego wizyty. I co? I cisza ....
Za tego człowieka wypowiada się TB oraz jego kolega.
Zapowiadałem, że wkrótce ukażą się większe moje opracowania na temat współczesnych ociepleń domów i potwierdzam, że już wkrótce podam gdzie będą opublikowane. Materiał zawiera odpowiedzi na większość na tym forum i innych prezentowanych pytań oraz krytyk. Całość poparta obliczeniami, pomiarami oraz analizami. Liczby, Pan TB też znajdzie. Poza tym, pytanie które Pan zadaje ma sens podobny jak pytanie ile lat ma maszynista w pociągu towarowym.
Jerzy Zembrowski
Wróć do „Docieplanie budynków”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości